Daniela Nane vă invită în cele mai frumoase tabere și excursii și in 2021, care vor deveni amintiri de neuitat pentru copii.
Perioada: 6-12 iulie 2021- ”Bucuria la rampă”, Moroeni, 1920 lei
- prețul include transport, cazare, 3 mese/zi, gustări, apă, fructe, materialele pentru activități, actorie, jocuri de dezvoltare personală, a atenției și creativității, atelier ”Cum ne împrietenim cu visele urâte” (învață să transforme ”monștrii” în personaje prietenoase prin jocuri de rol), quilling, modelaj, pictură, sculptură în săpun, jocuri cu mingea, dans, mic spectacol la sfârșitul taberei. (16 locuri, două grupe de copii, 5-11 ani și 12-17 ani)
Perioada: 19-25 iulie 2021- ”Golf și bucurie”, Breaza, 2640 lei
- prețul include transport, cazare, 3 mese/zi, gustări, apă, fructe, jocuri de dezvoltare personală, a atenției și creativității, cursuri de golf, piscină, tiroliană, biciclete, tenis de masă, biliard, darts, jocuri cu mingea, foc de tabără, actorie + mic spectacol la sfârșitul taberei. (16 locuri, două grupe de copii, 5-11 ani și 12-17 ani)
10 ÎNTREBĂRI FRECVENTE DE LA PĂRINȚI
1. Care este vârsta minimă de la care pot veni copiii în tabără? Dar cea maximă?
Vârsta minimă este de 5 ani, pentru că dacă sunt prea mici, nu țin pasul la cursuri și în drumeții. Lucrăm oricum pe grupuri de vârstă (copii mici, copii mari și adolescenți), adaptând stilul de lucru în funcție de vârsta copiilor și de starea lor. Nu-i vom solicita din greu după o drumeție lungă, de exemplu, iar tot ceea ce învață se întâmplă prin joc, distractiv și relaxat.
2. Cât de mare va fi grupul de copii?
În general grupurile sunt de 15-17 copii, cele mai mari au fost de 22 de copii.
3. Câți copii vor sta în cameră?
Din experiență știu că le place mult sa stea cât mai mulți în cameră, așa încât le iau apartamente sau camere mari pe unde se poate. În orice caz fiecare copil are locul lui, nu dorm câte doi-trei într-un pat, cum se mai întamplă prin alte tabere. Fiecare cameră/apartament are baie proprie.
4. Cu ce călătoriți?
Până acum am mers cu microbuze noi, Mercedes sau Volkswagen, cu aer condiționat și loc suficient pentru bagaje, cu șofer experimentat și foarte atent (n-a avut nici un accident in ultimii 26 de ani) și vrem să continuăm la fel. De asemenea, întotdeauna voi avea și un autoturism cu mine, pentru urgențe de orice fel.
5. Câți adulți vă însoțesc și cine sunt?
Particip personal la toate taberele și suntem un trainer la 4-5 copii, ca să putem lucra bine cu fiecare dintre ei și să-i avem tot timpul sub ochi în drumeții. Când am avut cel mai mare număr de copii (22), am avut cu mine încă 4 adulți. Am ales cu atenție de-a lungul anilor și am acum o echipă de oameni bine pregătiți în domeniul lor și care iubesc copiii. Sunt profesori, psihologi sau artiști, oameni inteligenți, cultivați, cu răbdare și umor.
6. Ce se mănâncă? Fiul meu e carnivor, dar i-ar plăcea programul din tabăra cu meniu ovo-lacto-vegetarian.
Mă străduiesc să le compun meniuri diversificate, variate și cât mai gustoase. Se mănâncă la restaurantul hotelului/pensiunii, sănătos și în cantitate suficientă și nu sunt admise dulciurile între mese, decât în mod excepțional, pentru că li se gătește și desert: tot felul de plăcinte, prăjituri, creme, budinci, înghețată de fructe și iaurt, clătite, gogoși, etc Din păcate, în tabăra cu meniu ovo-lacto-vegetarian nu se gătește carne, dar să știți că la fiecare masă sunt 5-6 feluri de mâncăruri din legume și fructe, crude sau gătite, din care copiii pot alege în orice cantitate. Laptele de migdale cu cereale dimineața le place mai mult decât laptele normal. Anul trecut mulți copii au descoperit mâncăruri și gusturi noi și au fost încântați. Au mâncat budincă de tapioca cu scorțișoară, budincă de ovăz cu fructe, guacamole, supă-cremă de roșii, de legume, broccoli, mazăre, lucruri pe care acasă nu le mâncau. Când sunt mai mulți la masă se îndeamnă unii pe alții să guste, iar mâncarea e bună și le place. Și au cerut să repetăm masa de cașcaval pane cu piure și salată de roșii și în altă zi. Anul trecut a fost o fetiță a cărei mamă credea ca n-o să mănânce decât pâine cu unt în toată perioada, dar a găsit feluri care i-au plăcut și s-a întors acasă roșie în obraji și fericită. Într-o săptămână fără carne nu moare nimeni de foame, cu atâtea alte opțiuni
7. Câți bani de buzunar să le dăm?
Prețul taberei acoperă total cheltuielile de transport, cazare, masă, gustări între mese (fructe) și apă. De asemenea, biletele de intrare la obiectivele turistice și sportive intră în preț, activitățile și toate materialele adiacente. Nu prea au nevoie de bani de buzunar, pentru că rar îi las să-și cumpere sucuri sau dulciuri, pentru că apoi nu mai mănâncă la masă. O sumă de 50-100 lei pentru vreun suvenir mi se pare mai mult decât suficient.
8. Ce trebuie să conțină bagajul?
Veți primi o listă de bagaj necesar cu două săptămâni înainte de plecare. În general vă rog să nu supraîncărcați bagajele copiilor, dar să le dați la ei tot ce scrie pe listă. Într-un aprilie câțiva copii n-au putut ieși în zăpadă, la munte, pentru că părinții nu m-au crezut că va ninge și i-au trimis în teniși, fără jachete și mănuși etc. O trusă medicală am eu la mine (și alopată și homeopată), dar dacă există vreun medicament/supliment anume pe care îl administrați copilului în acea perioadă, vă rog să mi-l dați mie la plecare, cu instrucțiunile/schema de administrare și numele copilului.
9. Cum plătim?
Se poate plăti numerar sau cu OP, trimit factura pe email. Se plătește la înscriere un avans de 15-20%, apoi restul până în ziua plecării.
10. Sunt reguli speciale?
Aș prefera să nu aducă tablete sau PSP-uri, pentru că le vom propune o mulțime de jocuri frumoase și nu vor avea nevoie de ele. Îi rog pe copii ca în timpul cursurilor/activităților să lase telefoanele în bagaj, ca să nu se lovească sau să le piardă, însă părinții pot suna la mine sau la un alt trainer oricând doresc să le vorbească, noi suntem tot timpul cu ei. Mai ales cei mici sună acasă seara, când sunt obosiți și îi apucă dorul. Oricum, cu cei mai mici stăm până adorm, le spunem povești, îi pupăm de “Noapte bună!”, nu-i lăsăm așa, singuri, angoasați Se întâmplă să cer unele telefoane mobile înainte de culcare și să le înapoiez dimineața (mai ales cele care au internet). S-a întâmplat să le iau tabletele și să le înapoiez doar în ziua plecării. Și evident că nu au voie să consume alcool, tutun, energizante și nici să vorbească urât între ei.
Dacă doriți și alte detalii, vă rog să-mi scrieți la info@danielanane.ro
Într-o atmosferă relaxată şi veselă, în cadrul Cursurilor de actorie, copiilor le sunt stimulate imaginaţia şi creativitatea şi:
• îşi folosesc din plin şi îşi dezvoltă simţul de observaţie, logica, memoria, concentrarea şi discernământul;
• sunt asistaţi să descopere singuri moduri de rezolvare a diferitelor situaţii de viaţă;
• învaţă să-şi exprime sentimentele clar şi firesc, cu respect pentru ceilalţi şi fără sentimente de vină;
• prin jocuri specifice învaţă să-şi susţină punctele de vedere în faţa unora cu pareri contrare;
• învaţă să se integreze într-un grup şi să lucreze în echipă, respectând şi susţinând individualitatea fiecăruia;
• îşi dezvoltă expresivitatea şi dezinvoltura în relaţia cu ceilalţi si descoperă autori importanţi ai literaturii române şi universale.
Cursul include: exerciţii de dezvoltare a atenţiei, a simţului de observaţie, jocuri de coordonare a mişcării, de concentrare, de memorizare şi dezvoltare a memoriei, de stimulare a imaginaţiei, tehnici de respiraţie şi de vorbire, improvizaţie, mişcare scenică, pantomimă, analiză gestuală, studiu pe baza textului.
În cadrul Atelierelor de Dezvoltare Personală ne vom îndrepta atenția exclusiv pe:
• Înțelegerea mai bună a propriilor emoții;
• Gestionarea eficientă a propriilor emoții și creșterea calității relaționării;
• Mai buna înțelegere a celor din jur și relaționare armonioasă;
• Întărirea încrederii și a stimei de sine.
În cadrul atelierelor de creativitate prin artă copiii vor găsi un mediu noncompetitiv susținut de îndrumători profesioniști, în care vor avea șansa de a-și explora activ creativitatea. În plus, vom descoperi împreună:
• tehnici ușor de învățat care aduc la lumină ideile prin diverse moduri de exprimare;
• accesarea potențialului creativ;
• introducere în arta vizuală, care pune baza cultivării simțului estetic;
• un mediu diferențiat pe nivel de vârstă, adaptabil oricărei forme de exprimare personală;
• o recunoaștere a stilului personal care este binevenit, încurajat și celebrat.
În funcție de specificul taberei, poate conține:
• Drumeții și excursii în zonă;
• Ateliere și cursuri de dezvoltare personală, pictură și grafică, artă dramatică, foto/video, Arts&Crafts;
• Jocuri de gândire, spontaneitate, strategie și imaginație (in-door și out-door);
• Concursuri de pictură, fotografie, poezie, Karaoke;
• Pizza night, disco night, Talent Show, Foc de tabără.
Pentru înscriere trimite-ne un e-mail la adresa info@danielanane.ro, cuprinzând: numele și prenumele, vârsta copilului, tabăra dorită, alte informații utile.