Dragii mei,
am conceput un curs antrenant și util, astfel că, într-o atmosferă relaxată și veselă, copiilor le sunt stimulate imaginația și creativitatea și:

- îşi folosesc din plin şi îşi dezvoltă simţul de observaţie, logica, memoria, concentrarea şi discernământul;

- sunt asistaţi să descopere singuri moduri de rezolvare a diferitelor situaţii de viaţa; – învaţă să-şi exprime sentimentele clar şi firesc, cu respect pentru ceilalţi şi fără sentimente de vină;

- prin jocuri specifice învaţă să-şi susţină punctele de vedere în faţa unora cu pareri contrare;

- învaţă să se integreze într-un grup şi să lucreze în echipă, respectând şi susţinând individualitatea fiecăruia;

- îşi dezvoltă expresivitatea şi dezinvoltura în relaţia cu ceilalţi;

- învaţă cum să-şi fixeze atenţia asupra activităţilor;

- descoperă autori importanţi ai literaturii române şi universale;

- exersează încrederea în sine prin prezenţa pe scenă, în spectacole cu public.

 

Cursul include: exerciţii de dezvoltare a atenţiei, a simţului de observaţie, jocuri de coordonare a mişcării, de concentrare, de memorizare şi dezvoltare a memoriei, de stimulare a imaginaţiei, tehnici de respiraţie şi de vorbire, improvizaţie, mişcare scenică, ritm, pantomimă, analiză gestuală, studiu pe baza textului, elemente de film si filmare.

DANIELA NANE este actrita a Teatrului Bulandra din 1995 si a jucat in 20 piese de teatru si in 30 de filme romanesti si internationale (SUA, Canada, Franta, Italia, Austria, Grecia). Preda actorie copiilor din 2007 si tine seminarii de dezvoltare personala prin metode ale artei teatrale.

 

  • dezinvoltura
  • incredere
  • stapanire de sine
  • imaginatie
  • prezenta scenica
  • maxim 10 cursanti/grupa

 

Program:

Marti-  17.00-18.15 (7-9 ani) si 18.30-20.00 (10-14 ani) - la Sala Amena, Hotel Johann Strauss, Str. Johann Strauss nr. 1

Sambata- 10.30-11.45 (8-11 ani), 12.00-13.30 (12-17 ani)- la la Sala Banat, Hotel Crowne Plaza, Bulevardul Poligrafiei nr. 1

 

Durata:
Modul III conține doar șase ateliere, cu tematici diferite:
Grupa de marți- 7 mai 2019- 11 iunie 2019 ;
Grupa de sâmbătă-
11 mai 2019- 15 iunie 2019 ;

Cost
Modul III
: 500 lei (pentru copiii care vor veni SAU marțea, SAU sâmbăta) sau 930 lei (pentru copiii care vor veni ȘI marți ȘI sâmbătă)
 

Pentru actorie este necesar ca cei mici să învețe să relaționeze bine cu propriile mijloace și aptitudini, iar pentru aceasta ei își vor antrena atât trupul, cât și mintea și puterea sufletească. Acest antrenament al imaginației, creativității, libertății în comunicare și exprimare de sine, dar și descoperirea propriilor talente vor dezvolta încrederea în propriile forțe și îi vor influența în bine, indiferent de profesia pe care copiii o vor alege când vor fi mari.

Modulul al treilea va începe pe 7 mai 2019 și va conține șase ateliere de dezvoltare personală prin artă, iar programul este acesta:

MARȚI, ora 17 (6-9 ani) și ora 18.30 (10-13 ani) la Hotel Johann Strauss, pe strada Johann Strauss nr. 1, sala Amena.

7 mai- ATELIER DE RITM ȘI SUNET- Atelierul de sunete care devin ritmuri are menirea de a scoate la iveală cele mai neașteptate și originale creații, ele rezultând dintr-un pur exercițiu de improvizație și interacțiune cu toți cei din jur. Dacă închizi ochii, poți să fii martor în natură, vecin cu o lăcusta sau o broscuță, cu vântul care adie printre frunzele copacilor, cu ploaia sau valurile mării care dansează cu scoicile. ”Când vibrația cosmică interioară ajunge să rezoneze cu natura, acest ritual devine poveste, devine călătorie”, spune Gabriel Bălașa, absolvent al Universității Naționale de Artă, artist prin care culorile ajung să devină sunete, iar sunetele cresc în ritmuri.

14 mai- ATELIER DE EXPLORARE ȘI CONȘTIENTIZARE CORPORALĂ – Obiectivele acestui atelier sunt dezvoltarea unui limbaj diferit de exprimare prin corp, exersarea unor mecanisme și sructuri de improvizație individuală și colectivă, dezvoltarea memoriei motrice și abilitatea de ocupare conștientă a spațiului. Copiii învață să se raporteze la propriul corp, la spațiul în care se mișcă și la tot ceea ce este în jurul lor, prin joc. Astfel, pot reuși să creeze prin improvizație, emoție și joc, nuanțe și rafinamente corporale autentice. Catrinel Catană este licențiată în coregrafie și kinetoterapie , colaborează cu Centrul National al Dansului și susține ateliere de dans contemporan.

21 mai- ATELIER DE PICTURĂ PE APĂ- Copiii vor aduce din propria garderobă un tricou sau maiou alb (plus un umeraș), pe care fiecare își va imprima creația și apoi o va lua acasă. Se vor gândi la un personaj fantastic și apoi, susținuți de trainer, vor elabora o imagine creativă reprezentativă. EBRU este o tehnica străveche persană prin care culorile sunt împrăștiate pe suprafața apei cu ajutorul unor pensule speciale. După terminarea desenului, deasupra lui se așează tricoul/maioul pe care se va imprima pictura realizată. Folosim apă, vopsea din pigmenți naturali, pensule și spatule, tulpină de trandafir, tăviță și bețișoare din metal, kitre – extras de gumă arabică, carton special, păr de cal, ser de plant. https://www.youtube.com/watch?v=AlxOjLGiurg&t=202s

28 mai- ATELIER DE IMPROVIZAȚIE- Atelierul își propune să le amintească participanților că în fiecare dintre noi există un mare potențial creativ care iese la iveală atunci când nu te cerți deloc dacă “greșești”. Totul prin jocuri de improvizație, cu multă veselie, spontaneitate, încredere, creativitate. Radu Ciobănașu a activat la Radio Meridian din Botoșani, apoi a absolvit Facultatea de Teatru a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, după care a ajuns pe tărâmul improvizației, adică în Improvisneyland.

4 iunie- ATELIER DE MĂȘTI ȘI ȘOSEȚELE VORBITOARE- Copiii adoră să se deghizeze, scoțând la iveală, prin personaj, toate temerile despre care, vorbind, descoperă că se vindecă. Personajele interacționează între ele în moduri inedite, lăsând imaginația să zburde și cerând soluții rapide și decizii asumate. Totul cu multă veselie, firește. Georgeta Drăgan este absolventă UNATC, secția Teatru de păpuși și marionete, doctorand în pedagogie teatrală și lucrează cu copiii de aproape douăzeci de ani.

11 iunie- ATELIER DE PICTO-POVESTE- Prin exerciții de creativitate, prin aplicatii grafice, jocuri de cuvinte, creație poveste, dezbateri în dialog Socratic, ilustrarea propriilor povești, exerciții de memorie și desen creativ (Squeglle) copiii se exprimă într-un mediu noncompetitiv și suportiv și capătă și mai multă încredere în forțele proprii. Prin exprimare corporală, senzorială și artistico-plastică își accesează potențialul creativ și își dezvoltă flexibilitatea în gândire, iar când lucrează creativ alături de alți copii, devine empatic, atent la ceilalți și cooperant. Elena Lupu este licențiată a Facultății de Arte Plastice și Decorative București, cu master în educație nonformală prin arte vizuale, Art Director la Atelierele Art Station, Pictură, Mozaic și Ceramică, coordonator ateliere de pictură pentru copii și adulți, proiecte cultural -educative în colaborare cu Depoul de Artă Urbană, Cărturești, JCC, Imaginario, Școala Europeană, Liceul Teoretic Național etc

Grupele de SÂMBĂTĂ, ora 10.30 (8-11 ani) și ora 12 (12-14 ani), la Hotel Crowne Plaza, Bulevardul Poligrafiei nr. 1, sala Banat.

11 mai- ATELIER DE RITM ȘI SUNET- Atelierul de sunete care devin ritmuri are menirea de a scoate la iveală cele mai neașteptate și originale creații, ele rezultând dintr-un pur exercițiu de improvizație și interacțiune cu toți cei din jur. Dacă închizi ochii, poți să fii martor în natură, vecin cu o lăcusta sau o broscuță, cu vântul care adie printre frunzele copacilor, cu ploaia sau valurile mării care dansează cu scoicile. ”Când vibrația cosmică interioară ajunge să rezoneze cu natura, acest ritual devine poveste, devine călătorie”, spune Gabriel Bălașa, absolvent al Universității Naționale de Artă, artist prin care culorile ajung să devină sunete, iar sunetele cresc în ritmuri.

18 mai- ATELIER DE EXPLORARE ȘI CONȘTIENTIZARE CORPORALĂ – Obiectivele acestui atelier sunt dezvoltarea unui limbaj diferit de exprimare prin corp, exersarea unor mecanisme și sructuri de improvizație individuală și colectivă, dezvoltarea memoriei motrice și abilitatea de ocupare conștientă a spațiului. Copiii învață să se raporteze la propriul corp, la spațiul în care se mișcă și la tot ceea ce este în jurul lor, prin joc. Astfel, pot reuși să creeze prin improvizație, emoție și joc, nuanțe și rafinamente corporale autentice. Catrinel Catană este licențiată în coregrafie și kinetoterapie , colaborează cu Centrul National al Dansului și susține ateliere de dans contemporan.

25 mai- ATELIER DE IMPROVIZAȚIE- Atelierul își propune să le amintească participanților că în fiecare dintre noi există un mare potențial creativ care iese la iveală atunci când nu te cerți deloc dacă “greșești”. Totul prin jocuri de improvizație, cu multă veselie, spontaneitate, încredere, creativitate. Radu Ciobănașu a activat la Radio Meridian din Botoșani, apoi a absolvit Facultatea de Teatru a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, după care a ajuns pe tărâmul improvizației, adică în Improvisneyland.

1 iunie- ATELIER DE PICTURĂ PE APĂ- Copiii vor aduce din propria garderobă un tricou sau maiou alb (plus un umeraș), pe care fiecare își va imprima creația și apoi o va lua acasă. Se vor gândi la un personaj fantastic și apoi, susținuți de trainer, vor elabora o imagine creativă reprezentativă. EBRU este o tehnica străveche persană prin care culorile sunt împrăștiate pe suprafața apei cu ajutorul unor pensule speciale. După terminarea desenului, deasupra lui se așează tricoul/maioul pe care se va imprima pictura realizată. Folosim apă, vopsea din pigmenți naturali, pensule și spatule, tulpină de trandafir, tăviță și bețișoare din metal, kitre – extras de gumă arabică, carton special, păr de cal, ser de plant. https://www.youtube.com/watch?v=AlxOjLGiurg&t=202s

8 iunie- ATELIER DE MĂȘTI ȘI ȘOSEȚELE VORBITOARE- Copiii adoră să se deghizeze, scoțând la iveală, prin personaj, toate temerile despre care, vorbind, descoperă că se vindecă. Personajele interacționează între ele în moduri inedite, lăsând imaginația să zburde și cerând soluții rapide și decizii asumate. Totul cu multă veselie, firește. Georgeta Drăgan este absolventă UNATC, secția Teatru de păpuși și marionete, doctorand în pedagogie teatrală și lucrează cu copiii de aproape douăzeci de ani.

15 iunie- ATELIER DE PICTO-POVESTE- Prin exerciții de creativitate, prin aplicatii grafice, jocuri de cuvinte, creație de poveste, dezbateri în dialog Socratic, ilustrarea propriilor povești, exerciții de memorie și desen creativ (Squeglle) copiii se exprimă într-un mediu noncompetitiv și suportiv și capătă și mai multă încredere în forțele proprii. Prin exprimare corporală, senzorială și artistico-plastică își accesează potențialul creativ și își dezvoltă flexibilitatea în gândire, iar când lucrează creativ alături de alți copii, devine empatic, atent la ceilalți și cooperant. Elena Lupu este licențiată a Facultății de Arte Plastice și Decorative București, cu master în educație nonformală prin arte vizuale, Art Director la Atelierele Art Station, Pictură, Mozaic și Ceramică, coordonator ateliere de pictură pentru copii și adulți, proiecte cultural -educative în colaborare cu Depoul de Artă Urbană, Cărturești, JCC, Imaginario, Școala Europeană, Liceul Teoretic Național etc

Galerie foto