Actrita Daniela Nane s-a nascut si a copilarit in Iasi, intr-o familie de oameni educati. Copil unic, a crescut printre carti si a practicat de mica balet clasic, dans sportiv, echitatie, ski, patinaj, inot, iar la maturitate a obtinut si o licenta navala (fluvial si maritim).

La 19 ani a castigat titlul de “Miss Romania”  la primul concurs de dupa evenimentele din 1989, participand la concursul Miss Universe din luna mai 1991, in Las Vegas. Refuza ofertele de a lucra ca model la Tokio sau la Milano si se intoarce in tara pentru examenul de admitere la Academia de Teatru si Film din Bucuresti, pe care o absolva in 1995 la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Catalin Naum. A urmat masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Arta din Amsterdam si Berlin in 1995 si inca un masterat in cultura, civilizatie si teatru japonez la Catedra teatrala Unesco, in 2012.
A debutat in teatru in iunie 1995, sub indrumarea remarcabilului regizor Catalina Buzoianu, in spectacolul “Patul lui Procust”, dupa care au urmat alte aproape douazeci de spectacole pana in ziua de astazi. In vara aceluiasi an debuteaza si in film, in “Eu sunt Adam”, in regia lui Dan Pita, urmand roluri in filme de lungmetraj sau de televiziune, romanesti sau internationale.

In cei douazeci de ani de activitate a lucrat cu nume importante ale scenei romanesti: Tamara Buciuceanu, Victor Rebengiuc, Dorel Visan, Horatiu Malaele, Virgil Ogasanu, Florina Cercel, Doru Ana, Mircea Rusu, Magda Catone, Florin Piersic jr., Mihai Constantin, Stefan Banica jr., dar si cu regretatii Florian Pittis, Adrian Pintea, Irina Petrescu, Rodica Tapalaga, George Constantin, Serban Ionescu, Gheorghe Cozorici.

In filmele internationale a jucat alaturi de Gerard Depardieu, Harvey Keitel, sir Ben Kingsley, Anthony Delon, Jeremy Irons, Sabrina Ferrilli, Dominique Sanda.